Selecteer een pagina

Historie Pur Sang

2019: We hadden pop-optredens op een besloten feestje in april en in juli. Jeanine is vanwege gebrek aan tijd gestopt met zingen. Iris versterkt intussen de sopranen. Op 30 november hadden we ons eerste kerst-optreden op de Weihnachtsmarkt in Kleef.

2018: Pur Sang staat nooit stil. In 2018 hadden we lekker veel optredens.

9 november 2017: Pur Sang is compleet met de aanvulling van Marieke, Gijs, Manon en Jeanine. Hoog tijd voor een nieuwe complete groepsfoto. Vanaf nu zijn onze optredens nog rijkelijker gevuld met meerstemmige muziek.

22 april 2017: Op deze dag hebben we een gezellige dagje uit gehad met Pur Sang. Een speciaal georganiseerde verrassingsdag leidde de koorleden naar verschillende adressen waar we per stempartij het nummer Long train running onder de knie moesten krijgen. ’s Middags volgde een fotosessie met de diverse teamleden en we eindigden in ons repetitiehuis in Balgoij met een prachtige Open Podium-avond.

April 2017: Het lijkt rustig aan het Pur Sang-front, maar niets is minder waar. We zijn druk bezig met onze toekomstmuziek. Elke repetitie schaven we aan onze nummers en leren we nieuwe. We hebben de afgelopen tijd enkele mooie nieuwe nummers toegevoegd aan ons repertoire. Zoals Nothing really matters van mr Probz, Like I’m gonna lose you van John Legend en binnenkort kunnen we ook All about that bass toevoegen aan onze line-up. In het voorjaar van 2017 treden we op op verschillende besloten feestjes. Het is erg leuk en bijzonder om een groep feestgangers op te vrolijken met een Pur Sang-optredentje tijdens een feest. Smaakt naar meer!

14 januari 2017: We hadden ons eerste pop-optreden in het kerkje op het Nederlands Openluchtmuseum.

2016: We hebben met Pur Sang veel optredens gehad in 2016. Op 2 oktober zongen we mee met de korendag in Grave en op 9 oktober traden we op bij cafe Basje in Nijmegen. Ook met kerst 2016 waren we veel te beluisteren. Zo zongen we op 17 december ’s morgens bij WC Zuiderpoort en ’s avonds bij het Sprookjesfestijn in het centrum van WIjchen. Op 18 december lieten we ons daar ’s middags opnieuw horen. Op 22 december zongen we in het centrum van Nijmegen bij de kerstkoopavond en we sloten de kerstperiode af met een optreden in Orientalis op 24 december.

Januari 2016: Omdat wij in de maand december altijd goed volgeboekt zijn, hebben we in de jaarvergadering in januari 2016 afgesproken dat we ook echt meer poptredens willen. En voor we eigenlijk hadden bedacht hoe we dat gingen regelen, stroomden de aanvragen binnen en hadden we van maart t/m juni elke maand een optreden staan. Op 18 maart hebben we in Grave het Lenteconcert van De Maessanghers opgeluisterd. (Nog nooit stonden we op het podium met zoveel zingende mannen.) In april hebben we met het Nijmeegs Amusements Orkest een optreden verzorgd in de Ontmoetingskerk in Nijmegen. In mei stond een buitenoptreden gepland tijdens het Zang en Theater Festijn en eind juni zouden we naar Helmond afreizen waar we in het Carat Paviljoen zouden optreden. Maar helaas, helaas beide buitenoptredens werden gecanceld vanwege code oranje. In oktober van dit jaar staan gelukkig nog meer poptredens gepland.

2015: In 2015 werd Pur Sang gevraagd Fanfariatie op te luisteren. Een concert in Beuningen georganiseerd door Muziekvereniging Kunst en Volharding. In september hebben we een optreden verzorgd bij de Leurse jaarmarkt. Ook mocht Pur Sang 6 keer haar kerstrepertoire laten horen. Van Ravenstein bij Kaarslicht, tijdens het sprookjesfestijn in Wijchen, maar ook in het kerkje in het Nederlands Openluchtmuseum waren we te beluisteren.

2012: In november 2012 hebben we een groot optreden verzorgd, samen met K&V en a capellakoor Genoot in Beuningen. We kijken hier met veel plezier op terug! Maar ook in 2013 en 2014 hebben we leuke optredens gehad. Zo hebben we weer met veel plezier aan de Terraskorendag in Wijchen meegewerkt. De jaarmarkt in Leur werd door ons muzikaal opgeluisterd. En het optreden in het kerkje in het Openluchtmuseum in Arnhem was een hoogtepunt!

2010 was een uniek jaar voor Pur Sang, door de muziekproductie All Together Now in maart in ’t Mozaïek. Samen met rockband Spock, dansgroep Stream en het Wijchens Amateur Toneel hebben we twee geweldige optredens neergezet, waar we erg trots op zijn. Pur Sang heeft met pure zang verschillende keren de publiciteit gehaald.